Bij deze, mijn eerste blog-postje. Ik zou het daarbij kunnen laten, maar ik ben gewoon graag wat lang van stof. Plus ik wil graag kijken hoe ik mijn blog-gedeelte kan inrichten zodat het een beetje leuk werkt op deze website. En daar heb ik wel wat tekst en inhoud voor nodig. Ik zou natuurlijk het standaard lorem-ipsum geleuter kunnen kopieren-plakken daarvoor, maar dat is zo saai. In plaats daarvan kan ik ook gewoon beginnen met typen en uitleggen waarom ik met deze site begonnen ben.

Dat is geen lang verhaal. Ik had al een website, diona.nl, en ik had een tool om online tabletop-rpg's te kunnen spelen en de kaart te kunnen delen. Die tool vind ik heel fijn, want ik kan kaarten uploaden, icoontjes er op mikken, de initiatieflijst zet zichzelf op volgorde en ik kan kleine icoontjes de kaart op slepen om aan te geven waar welk monstertje staat. Dat heb 'ik zelf' gemaakt, en daarmee bedoel ik dat ik een gare webpagina had gemaakt waar ik live tijdens de sessie de html van zat bij te werken en nieuwe afbeeldingen te uploaden en dat was een hoop gedoe, maar het werkte wel. En mijn lieftallige partner (die een echter it-ontwikkelaar is) heeft er toen een echt hippe tool van gemaakt. Daar spelen we nu al een tijdje mee, en afgezien van dat we aan tafel spelen veel leuker vinden zijn we er ook best tevreden mee. Spelers kunnen hun eigen poppetjes verslepen, op andere delen van de kaart inzoomen dan ik, en meer handigheidjes.

Deze week kreeg ik echter van mijn webhost een mailtje met de vraag of we een nodejs nog actief gebruiken, want ze gaan stoppen met dat aanbieden. En als we dat nog gebruiken dan moeten we gezamenlijk naar een oplossing zoeken. Mijn antwoord was lekker simpel: ja dat gebruiken we actief, want dat hebben we nodig voor deze site. Hun 'gezamenlijke oplossing' was dat we dan maar een andere host moesten zoeken, of het ombakken naar php. Php is niet geschikt hiervoor, dus dan maar een andere host. Ik heb wel een mening over deze 'klantvriendelijkheid' maar ik weet ook hoeveel gedoe het bijhouden van servers is, en als we maar heel weinig mensen dit gebruiken dan kan ik me voorstellen dat ze ons liever kwijt zijn.

Nu had ik vrij vlot een andere geschikte host gevonden, alleen ik had niet echt zin om gelijk mijn websites te gaan migreren. Ik doe niet echt aan back-ups, ik weet ook niet of ik al die rommel wel wil verhuizen, en ik heb wat nadenktijd nodig. Ook dat is heel simpel op te lossen: nieuw domein! En dat is dus de Origin Story van deze website.

De meeste tijd ben ik nog kwijt geweest aan het verzinnen welke domeinnaam ik dan wilde. Eigenlijk wilde ik dmdiona.nl, omdat die meerdere d's zo leuk klinkt. Ik geef ook D&Demo's. Maar iets te veel mensen die niet bekend zijn met tabletop rpg maakt daar iets te makkelijk dungeonmistress Diona van, en dat klinkt als een heel ander soort rollenspel dan waar ik over wil schrijven. Gm staat voor game-master, en eigenlijk is dat een betere titel voor wat ik doe.
Dus bij deze: gmdiona.nl

Dit is trouwens in het Nederlands, wat mijn moedertaal is en ik heb een lichte voorkeur daarvoor als ik iets blog. Maar ik wil mijn 3d-meuk ook online zetten en mensen wat dingen er over vertellen (want ik vertel er graag over) en dat is denk ik handiger in het Engels.

No comments